21‏/05‏/2009

مملحات بالعجينة المورقة






مملحات بالعجينة المورقة






المقادير

العجين


الحشوة

لحم مفروم
بصل مفروم
فلفل أخضر مكعبات
قليل من الزيت
جبن مبشور
ملح +فلفل أسود


في مقلاة بها القليل من الزيت نضع البصل و الفلفل حتى تدبل جيدا

تم نضيف التوابلو اللحم المفروم و يترك الكل ليبرد

يفرد العجين و يشكل حسب الرغبة تم يحشي بالخليط و القليل من الجبن







تم تدهن القطع المحشوة بالبيض و تدجل للفرن



تقدم دافئة مع العصير أو كمقبلات مع الشوربة











‏هناك 6 تعليقات:

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

مممممممممممممم

تجنن انا بحب المعجنات بكل انواعها

وجوزي بيحب المعجنات الي باللحمة بالذات

تسلم ايدك ياقمر

نكهة مغربية يقول...

الله يسلمك يا روحي
منوراني يا نوارة
ربنا يخليكي

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

جميلة قوي يا كوكو وسهلة جدا

بس عايزة حد فنان يقدر يلف اللفة بالدقة دي علشان تطلع أشكالها حلوة

وعايزة مداومة على عمايلها لاكتساب الخبرة

يسلموا إيديكي على هذا الصنف اللذيذ

نكهة مغربية يقول...

الحمد لله انو عجبك و الله اللفة سهلة خالص ممكن تعمليها من أول يوم و حياتك و بيطلع شكلها رهيب
دمتي في أمان الله و حفضه

دعاء يقول...

يا سلام
شكلها حلو قوى بجد شكل الحاجات الجاهزة اللى بنشتريها
بس انا حابة اسأل : بالنسبة للعجينة مش ممكن نستبدل الزبدة بالسمن ولا ده يبوظها؟
تسلم ايديكى

نكهة مغربية يقول...

و الله يا دعاء الجميلة معتقدش انو ممكن تحصولي على عجين مروق بالسمنة علاشان التوريقة بتاعت العجين بتيجي بالزبدة

جربيها بالزبدة زي ماهي و الله حتبقي مدمنة عليها
تسلمي على المرور الجميل