27‏/04‏/2009

العجينة المورقة بطريقة سريعة

العجينة المورقة بطريقة سريعة


المقادير


400غ طحين الدقيق الابيض

250 غ الزبدة لينة

قليل من الملح او السكر حسب الاستعمال

القليل من الماء البارد لجمع العجين


الطريقة

ندعك الزبدة برؤوس الاصابع مع الطحين للحصول على عجين مرمل تم نضيف

الملح أو السكر ثم الماء البارد


تم تجمع العجينة و تدخل لثلاجة لمدة 30 دقيقة تم تطلق العجين لتطوى على أربعة

و تضرب بواسطة المورق لمدة 10 تواني


تطلق مرة أخرى و تكرر العملية مرة اخرى و تدخل للتلاجة حتى تبرد

و تصبح جاهزة للاستعمال








هناك 10 تعليقات:

دعاء عبد الفتاح يقول...

على فكرة دى من أحب العجائن ليا و أصعبها بس أنتى بتعرضيها بشكل سهل و بسيط..شكرا ليكى
دعاء

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

وصفاتك وطرقك جديدة علينا

تسلم ايدك ياقمرر

ومنك نستفيد ^ـ^

صبرني يارب يقول...

طيب انا باعملها كده برضه

بس انا بافردها وبعدين ابشر فى قلبها زبده واطبقها وبعدين اسيبها فى التلاجه عشر دقايق
وارجع افردها تاني
واعمل كده من 3 الى اربع مرات

مش عارفه قوليلى رايك

ومرات باحط فيها خمره على فكره لما اكون هاعمل بيها باتيه بالجبنه بتبقى اطرى

نكهة مغربية يقول...

منورة الصفحة يا دعاء
بالشكل ده مش حتبقى صعبة ولا حاجة اتوكلي على الله وجربي
حتغيري رأيك على طول

تسلميلي يا قمر

نكهة مغربية يقول...

ربنا يخليك يا نواره
و الله تستهلو كل خير يا قمر بصحيح

نكهة مغربية يقول...

لنورة يا صبرني
و الله طرقتك هي المعتمده عالميا ونا بعملها بردو بالطريقة دي بس بزود نسبة الزبدة

الطريقة دي حلوة لسمبوسه و بعض أنواع الفطائر و البيتزا و......
أنا مصورة شوية معجنات بالطريقة دي انشاء الله حنزلهالك علشان تشفيها وهي محمرة...
و التانيه بتصلح للحلويات زي الكرواصان و ........

اتمنى اني نكون وضحت الفكره

maida يقول...

voila une recette bien interéssante!! merci bcp

Amal يقول...

c'est une technique que j'ai déjà vu mais jamais essayé, faudra tenter et voir..merci! bisous

jouhayna يقول...

oui c'est facile je vais essayer merci de ce partage bisous

بكبوظه هانم يقول...

حبيبتى ام ياسمين هجرب العجينه بتاعتك لانى بموت فى العجاين انا واولادى حبيبتك ام ياسمين من مصر