العجينة المورقة بطريقة سريعة

العجينة المورقة بطريقة سريعة


المقادير


400غ طحين الدقيق الابيض

250 غ الزبدة لينة

قليل من الملح او السكر حسب الاستعمال

القليل من الماء البارد لجمع العجين


الطريقة

ندعك الزبدة برؤوس الاصابع مع الطحين للحصول على عجين مرمل تم نضيف

الملح أو السكر ثم الماء البارد


تم تجمع العجينة و تدخل لثلاجة لمدة 30 دقيقة تم تطلق العجين لتطوى على أربعة

و تضرب بواسطة المورق لمدة 10 تواني


تطلق مرة أخرى و تكرر العملية مرة اخرى و تدخل للتلاجة حتى تبرد

و تصبح جاهزة للاستعمال








تعليقات

‏قال دعاء
على فكرة دى من أحب العجائن ليا و أصعبها بس أنتى بتعرضيها بشكل سهل و بسيط..شكرا ليكى
دعاء
‏قال غير معرف…
وصفاتك وطرقك جديدة علينا

تسلم ايدك ياقمرر

ومنك نستفيد ^ـ^
‏قال صبرني يارب
طيب انا باعملها كده برضه

بس انا بافردها وبعدين ابشر فى قلبها زبده واطبقها وبعدين اسيبها فى التلاجه عشر دقايق
وارجع افردها تاني
واعمل كده من 3 الى اربع مرات

مش عارفه قوليلى رايك

ومرات باحط فيها خمره على فكره لما اكون هاعمل بيها باتيه بالجبنه بتبقى اطرى
‏قال نكهة مغربية
منورة الصفحة يا دعاء
بالشكل ده مش حتبقى صعبة ولا حاجة اتوكلي على الله وجربي
حتغيري رأيك على طول

تسلميلي يا قمر
‏قال نكهة مغربية
ربنا يخليك يا نواره
و الله تستهلو كل خير يا قمر بصحيح
‏قال نكهة مغربية
لنورة يا صبرني
و الله طرقتك هي المعتمده عالميا ونا بعملها بردو بالطريقة دي بس بزود نسبة الزبدة

الطريقة دي حلوة لسمبوسه و بعض أنواع الفطائر و البيتزا و......
أنا مصورة شوية معجنات بالطريقة دي انشاء الله حنزلهالك علشان تشفيها وهي محمرة...
و التانيه بتصلح للحلويات زي الكرواصان و ........

اتمنى اني نكون وضحت الفكره
‏قال maida
voila une recette bien interéssante!! merci bcp
‏قال Amal
c'est une technique que j'ai déjà vu mais jamais essayé, faudra tenter et voir..merci! bisous
‏قال jouhayna
oui c'est facile je vais essayer merci de ce partage bisous
حبيبتى ام ياسمين هجرب العجينه بتاعتك لانى بموت فى العجاين انا واولادى حبيبتك ام ياسمين من مصر

المشاركات الشائعة