العجينة المورقة بطريقة سريعة
العجينة المورقة بطريقة سريعة
المقادير
400غ طحين الدقيق الابيض
المقادير
400غ طحين الدقيق الابيض
250 غ الزبدة لينة
قليل من الملح او السكر حسب الاستعمال
القليل من الماء البارد لجمع العجين
الطريقة
ندعك الزبدة برؤوس الاصابع مع الطحين للحصول على عجين مرمل تم نضيف
الملح أو السكر ثم الماء البارد
تم تجمع العجينة و تدخل لثلاجة لمدة 30 دقيقة تم تطلق العجين لتطوى على أربعة
و تضرب بواسطة المورق لمدة 10 تواني
و تضرب بواسطة المورق لمدة 10 تواني
تطلق مرة أخرى و تكرر العملية مرة اخرى و تدخل للتلاجة حتى تبرد
و تصبح جاهزة للاستعمال
و تصبح جاهزة للاستعمال
تعليقات
دعاء
تسلم ايدك ياقمرر
ومنك نستفيد ^ـ^
بس انا بافردها وبعدين ابشر فى قلبها زبده واطبقها وبعدين اسيبها فى التلاجه عشر دقايق
وارجع افردها تاني
واعمل كده من 3 الى اربع مرات
مش عارفه قوليلى رايك
ومرات باحط فيها خمره على فكره لما اكون هاعمل بيها باتيه بالجبنه بتبقى اطرى
بالشكل ده مش حتبقى صعبة ولا حاجة اتوكلي على الله وجربي
حتغيري رأيك على طول
تسلميلي يا قمر
و الله تستهلو كل خير يا قمر بصحيح
و الله طرقتك هي المعتمده عالميا ونا بعملها بردو بالطريقة دي بس بزود نسبة الزبدة
الطريقة دي حلوة لسمبوسه و بعض أنواع الفطائر و البيتزا و......
أنا مصورة شوية معجنات بالطريقة دي انشاء الله حنزلهالك علشان تشفيها وهي محمرة...
و التانيه بتصلح للحلويات زي الكرواصان و ........
اتمنى اني نكون وضحت الفكره