far breton


far breton
-حلى انجليزي مشهور يشبه الكريم كراميل-




المقادير




3 بيضات
1/2 لتر حليب
كيس سكر فاني
100 غ سكر
125 دقيق أبيض
قليل من الخميرة الكميائية
30غ زبدة 
100 غ من الفواكه المجففة-في الاصل يصنع بالبرقوق المجفف-

الطريقة


-يخلط الدقيق مع البيض جيدا حتى تزول كل الكويرات الصغيرة


- تم نضيف الحليب الدافئ و السكر و كيس الفاني و الفواكه المجففة

-تم يصب الخليط في قالب خاص بالكراتان مدهون جبدا بالزبدة تم توضع

فوقه  قطع الزبدة-30 غ- فوق الخليط

-  يدخل لفرن ساخن جدا على درجة حرارة 220

 بعد مرور 15 تخفض درجة الحرارة الى 180 و يترك لمدة 30 الى 35 دقيقة

يقدم بارد





تعليقات

‏قال Zohra
Avant tout je voulais te remercier de ta visite sur mon blog ce qui m'a permis de connaitre le tien qui est très beau et riche en excellentes recettes.Ton far breton est réussi. Bisous et à bientôt.
شكله بسيط وعمايله سهله قوي

بس أنا مش فاهمه بعض الكلمات

سكر فاني يعني ايه؟خدي بالك يا نكهة ألفاظ المغرب غير مصر في أسماء الأكل كمان

ومش فاهمه قالب الكراتان ده ولو ان شكلي بستخدمه من غير ما أعرف اسمه

أفيديني أفادك الله

ويسلموا إيديكي على الصنف الجميل ده

أحبك في الله
‏قال نكهة مغربية
أهلا و سهلا يا حبوبة نورتي المدونة و الله
حاضر يا أموووورة حشرح ليكي الكلمات
سكر الفاني يعني السكر المنسم بالفاني أي نكهة الفاني vanille
قالب الكرتان هو الصينية اللي بتدخل للفرن و تتستعمل لاعداد الكراتان

أي حاجة تانية متتأخريش في السؤال
‏قال صبرني يارب
ده شكله سهل اوي على فكره

وانا جوزي بيموت فى البرقوق المجفف
اااااااووووووووك اول ما اجيب البرقوق هاقولك عملت ايه


بس انتى قصدك ايه بالخميره الكميائيه ؟
البكنج بودر ولا ايه ؟
‏قال صبرني يارب
ايه يا بطه ده

البنيه بتقول يعنى ايه قالب الكراتان تقوليلها قالب عشان بنعمل فيه الكراتان
هههههههههههههههه

طب انا مش عارفه ايه هو الكراتان اصلا

بالراحه علينا انتى عارفه ان احنا يادوب نتكلم صعيدى
هههههههههههههههههه
‏قال نكهة مغربية
صح يا روح قلبي هي البيكنج بودر

يلا شدي حيلك و متنسيش تقوليلي

ربينا يحميكي لي جوزك يا رب تستهلس كل جير
‏قال نكهة مغربية
و الله مفيش أحسن من الصعيدي دة كلام بردك مبتعرفيش ايه الكرتان و المدونة مليان اشكال و انواع

شوفي هو الخضر و المكرونة و الحجات دي الي بندخلها للفرن في قالب مع البيض و صلصة البيشامل
ودي كلة من أصل فرنساوي le gratin
‏قال نكهة مغربية
المهم أي قالب للفرن زي الصورة بيصلح للحجات دي
‏قال Flower63
Must be delicious, well done !!!

المشاركات الشائعة