28‏/05‏/2009

كيك باللوز



كيك باللوز






المقادير

3 بيضات
كاس شاي من السكر
1/2 كأس شاي من الزيت
1كأس شاي من الحليب  
100 غ من اللوز مطحون بودرة
3 كيس خميرة كميائة
1 كيس من منسم الفاني
الدقيق حسب الخليط
القيل من رقائق اللوز للتزين

الطريقة


يخفق البيض مع السكر و الزيت و الحليب تم نضيف اللوز و الفاني الخميرة الكميائية تم الدقيق 
يدهن قالب الكيك بالزبدة تم يرش رقائق اللوز


 و يسكب خليط الكيك و تدخل للفرن متوسط الحرارة


حتى ينتفخ الكيك و يتحمر






بالهناء و الشفاء






هناك 17 تعليقًا:

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

مممممممممممممم

انا بحب الكيكة دي جداااا

بحب الكيكة الي باللوز او الزبيب

ميررررررسي حبيبتي عالحلويات والاكلات الشهية

انا بقيت بخير والحمد لله

بحبك كتيرررررررر

اموووووووووووواه

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

هاتي حتة أحسن لك

وبعدين ليه ماقلتيش نقلب الكيكة علشان اللوز يبقى من فوق؟

إنتي بتعلمينا غلط؟ ( وش بيضحك قوي )

إيه الكيكة الجميلة دي ؟

بقولك هاتي حتة أحسن لك بدل ماحرمك من المهلبية والكشري المصري

ولا أقولك خلاص أعمل الخير وارميه البحر

لذلك هعمل الكشري وارميه في البحر ومش هديلك ولا مكروناية منه

بس خلاص التهريج خلص نتكلم جد

يسلموا إيديكي على الكيكة اللذيذة دي

إستني بس أفضى وهطبق وصفاتك دي كلها بإذن الله

بحبك قوي يا كوكو

Yasmina39 يقول...

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته عزيزتي نكهة مغربية

كيف الاحوال. اتمنى ان تكوني بخير ان شاء الله تعالى

بسم الله مشاء الله عليك دائما الجديد الله يحفظك ان شاء الله ايضا الكيكة اديالك اغزالة وباين عليها دايزها لكلام
والله شهيتيني فيها وخصوصا انه من مدة لم اقم بتحضير كيكات.

يومك سعيد بادن الله تعالى

ايمان روحي يقول...

مممممممممممممممم
واااااااااااء
حرام عليكي ياعسوله
انتي هيك هتخليني
اسمن
هههههههههههه
وانا بحافظ علي حالي
بجد حرااااااااااااام
والله عذاااااب
ليه بس كده ليه
هههههههههههههههه
تسلم ايدك
شكلها طعمها حلو
بس انا هاكل نتوته صعننين
عشان افضل
سمبتيك
هههههههههههه
تحيـــاتي

صبرني يارب يقول...

قشطه يا لولو


شكله تحفه ان شاء الله نحطه فى الخطه


على فكره الفراااااااخ وصلت تعالى بقى بسرعه

اموووووووه

نكهة مغربية يقول...

نوارة حبيبتي الله ينجيكي من كل شر و يفرح قلبك عما قريب

و الله ديما منورة المدونة

تسلميلي يل قمر

نكهة مغربية يقول...

و الله يا شملولة أنا أحطلك وحدة مخصوص ليك وحدك بس ترضي عنا
كده يا شملولة هو السمك في البحر أولى مني بالكشري طايب و الله لنا قيلى لدعاء حبيبتي و هي حتهريني كشرييييي بس أنا بردو مش حتنازل عن دروسك يا قمر

الله يكرمك يا رب

نكهة مغربية يقول...

ياسمينة حبيبتي
الحمد لله
و الله العضيم غنكون ديما بخير مدامت تتوصلني تعليقات مفرحة منكم
الله يوفقك حبيبتي و منك دائما نستفيد

نكهة مغربية يقول...

طب يا ايمان بس حتة دي و الله كيكة ممنهاش 2
بس حتة علشان خطري
هههههههههههههه بغريكي بالكيكة

ايمان يا عسل القمر قمر حتى لو كان تخين ههههههه

نكهة مغربية يقول...

صبرني و الله انت لي قشطة وعسل أبيض
أنا جية على طوووووولللللل
تسلميلي يا قمر على الفراخ

شمس النهار يقول...

وبعدين في الكيكات اللي هتخن وضد الرجيم دي

عايزه اشكرك علي الكيش

هي الخميره الكميائيه دي هي البيكنج بودر والا حاجه تانيه

نكهة مغربية يقول...

أهلا شموستي منورة المدونة
أه يا قمر الخميرة الكيمائية هي البيكنغ باودر
و أي سؤال احنا في الخدمة

kaouther يقول...

yaatik asaha oukhti nokha maghrbiya.
ton blog, hayil!

tahiyati

موناليزا يقول...

جديدة فكرة اللوز:)
مشكورة حبيبتى وتسلمى على الوصفة وخاصة ارفاقها بالصور

ايمان روحي يقول...

خلاص عشان خاطرك
هاخد حته
هههههههههههه
يمكن شوي تقويني من الدوخات اللي بدوخهم
هههههههههههههههههه
حرااااااااااااام
حسستيني اني
دببببببببببه
ههههههههههه
احكيلك سر
انا وزني55
بس بدي انحف اسير50
هههههههههههه
والكل ببهدلني
وانا مابرد علي حد
هههههههههه
عشان هيك
بحاول اكل اشياء
ذات سغرات حراريه
منخفضه
ههههههههههههه
عسوله
انا قلتلك سر
يعني مش هتقولي لحد
لو حد عرف
يبقي
هعرف انيك حكيتي
هههههههههههههههههههههههههههههههه
تحيـــأتي

roaua يقول...

السلام عليكم
السيدة الكريمة تحية طيبة
فريق مجلة رؤية مصرية يتقدم بدوعة خاصة لشخصك الكريم للإنضمام إلى أسرة تحرير المجلة واثراء المجلة بفكركم الواسع ورؤيتكم بناء على ما وجدناه في صفحة مدونتك الكريمة
ننتظر ردك خاصة وأن المجلة تخوض معركة تغيير كبيرة جدا للانتقال من مرحلة الميلاد للنضوج الفكري بشكل جدي جدا
ننتظرك
بريد التواصل مع المجلة
roaua.com@gmail.com
منسق أعمال المجلة

Touria يقول...

Salam fati comment ca va?
j'espère que tu vas bien
surtout ne dis pas que je t'ai oublier non mais selelment quand je passe les commentaires n'ouvrent pas et je t'ai envoyé 2 email mais tu n'as pas repondu
de toute façon je suis contente que j'ai pu te laisser une trace de ma visite.
merci du partage le cake et la quiche sont superbes, encore bravo pour ce blog super joli.
je te souhaite de passer une bonne soirée. Je t'embrasse trés fort ma Fati et à demain inchalah.
Gros bisous Touria