far breton
far breton
-حلى انجليزي مشهور يشبه الكريم كراميل-
المقادير
3 بيضات
1/2 لتر حليب
كيس سكر فاني
100 غ سكر
125 دقيق أبيض
قليل من الخميرة الكميائية
30غ زبدة
100 غ من الفواكه المجففة-في الاصل يصنع بالبرقوق المجفف-
الطريقة
-يخلط الدقيق مع البيض جيدا حتى تزول كل الكويرات الصغيرة
- تم نضيف الحليب الدافئ و السكر و كيس الفاني و الفواكه المجففة
-تم يصب الخليط في قالب خاص بالكراتان مدهون جبدا بالزبدة تم توضع
فوقه قطع الزبدة-30 غ- فوق الخليط
- يدخل لفرن ساخن جدا على درجة حرارة 220
بعد مرور 15 تخفض درجة الحرارة الى 180 و يترك لمدة 30 الى 35 دقيقة
يقدم بارد
تعليقات
بس أنا مش فاهمه بعض الكلمات
سكر فاني يعني ايه؟خدي بالك يا نكهة ألفاظ المغرب غير مصر في أسماء الأكل كمان
ومش فاهمه قالب الكراتان ده ولو ان شكلي بستخدمه من غير ما أعرف اسمه
أفيديني أفادك الله
ويسلموا إيديكي على الصنف الجميل ده
أحبك في الله
حاضر يا أموووورة حشرح ليكي الكلمات
سكر الفاني يعني السكر المنسم بالفاني أي نكهة الفاني vanille
قالب الكرتان هو الصينية اللي بتدخل للفرن و تتستعمل لاعداد الكراتان
أي حاجة تانية متتأخريش في السؤال
وانا جوزي بيموت فى البرقوق المجفف
اااااااووووووووك اول ما اجيب البرقوق هاقولك عملت ايه
بس انتى قصدك ايه بالخميره الكميائيه ؟
البكنج بودر ولا ايه ؟
البنيه بتقول يعنى ايه قالب الكراتان تقوليلها قالب عشان بنعمل فيه الكراتان
هههههههههههههههه
طب انا مش عارفه ايه هو الكراتان اصلا
بالراحه علينا انتى عارفه ان احنا يادوب نتكلم صعيدى
هههههههههههههههههه
يلا شدي حيلك و متنسيش تقوليلي
ربينا يحميكي لي جوزك يا رب تستهلس كل جير
شوفي هو الخضر و المكرونة و الحجات دي الي بندخلها للفرن في قالب مع البيض و صلصة البيشامل
ودي كلة من أصل فرنساوي le gratin