بتي بان باللبن و الجبن الابيض
بتي بان باللبن و الجبن الابيض
المقادير
الخليط الاول
100 غ من الدقيق الابيض
1 م ك من الخميرة الفورية
القليل من الملح
يخلط الكل باللبن (حليب منزوع الزبدة)
للحصول على عجينة سائلة و تترك لتتخمر
الخليط التاني
يخلط 400 غ من الدقيق +7 غ من بالبيكنغ باودر 1 م ك من السكر
+1 بيضة+2 م ك من الزبدة الصفراء و القليل من الملح و نصف كاس
من اللبن تم نضيف الخليط الاول بعد تضاعف حجمه
و يدلك الكل جيدا ( نضيف اللبن عند الحاجة) حتى الحصول على عجينة
لينة طرية و تترك لتتخمر من جديد حتى يتضاعف حجمها
الطريقة
عند تخمر العجين تدلك قليلا تم تقسم ل 15 كويرة صغيرة
تبسط كل كويرة و تحشي بالجبن الابيض و تلف لتأخد شكل طولي بنفس
الطريقة تحشى كل الكويرات
و تزين بالسكين و تترك لتتخمر من جديد و تدهن بالبيض و تدخل لفرن
ساخن جدا حتى تنضج
تعليقات
انا باعمله بس مش بيطلع شكله حلو اوي كده
ههههههههههههههه
بس انا باعمل عجينه واحده عادي مش عجينتين المره الجايه هاجربه بقى زي طريقتك
تسلم اديكى يا قمر
merci pour ton passage sur monblog
et ça m'a permis de decouvrir le tiens ,j'ai trop aimer ,il est tres appetissant bisous et bonne soirée a+
je découvre ton blog via le concours de tajine chez Leila
tes photos sont ont l'air succulentes
s'il y en a une qui me plait, puis je te demander la recette?