الحريرة المغربية
الحريرة المغربية
المقادير
1 حزمة البقدونس و القزبرة مفرومة
1/2 حزمة من الكرافس مفرزم
1 حبة بصل محكوكة
4 م ك من العدس
حفنة حمص منقوع
قليل من قطع اللحم
فلفل أسود+زنجبيل+ملح+ملون غدائي
1/2 كيلو من الطماطم معصورة
حفنة صغيرة من الارز الأصفر
1 مكعب ماجي
دقيق الابيض مخلوط بالماء- سائل قليل الكثافة-
2 م ك من مركز الطماطم
الطريقة
في طنجرة الضغط نضع البقدونس و القزبرة و الكرافس +البصل+ العدس+
الحمص+ قطع اللحم+البهارات و مكعب ماجي
تم نضيف الماء الكافي و نترك الكل لينضج
بعد مرور نصف المدة نضيف الأرز و عصير الطماطم و مركز الطماطم
و نترك الكل ليتغلى تم نضيف خليط الدقيق مع التحريك المستمر
للحصول على الكتافة المطلوبة و نواصل التحريك حتي تنضج جيدا
مع اضافة الملح و السمن عند الحاجة
تم تقدم ساخنة مع التمر أو البيض المصلوق أو حلوى الشباكية
تعليقات
tbarkelah 3la hrirtek bayba rzala
demain jaya 3ndek ,nfter
tu as vu le tag comme je t'ai promis, je t'ai tagué
allez pase à l'action et reponds au questions
boussa
Saha ftourek
دي سهله اوي
تعرفي قريبه شويه من شوربة العدس عندنا بس انتى حاطه حاجات كتير اوي مع بعضها
شوفي انا هحاول جاهده اقنع رضا انه يجربها
هههههههههههههههههه
بس لو جرالي حاجه بقى هاجي اقعد عندكم
تسلم اديكى يا جميل ومتشكره اوي على استجابتك يا قمر
ماشاء الله عليك عزيزتي الحريرة المغربية التي احضرتي يظهر عليها لديدة جدا الله يرزقك الصحة والعافية
ليلتك سعيدة بمشيئة المولى عز وجل وفي رعاية الله.