02‏/09‏/2009

الحريرة المغربية


الحريرة المغربية



المقادير
1 حزمة البقدونس و القزبرة مفرومة
1/2 حزمة من الكرافس مفرزم
1 حبة بصل محكوكة
4 م ك من العدس
حفنة حمص منقوع
قليل من قطع اللحم
فلفل أسود+زنجبيل+ملح+ملون غدائي
1/2 كيلو من الطماطم معصورة
حفنة صغيرة من الارز الأصفر
1 مكعب ماجي
دقيق الابيض مخلوط بالماء- سائل قليل الكثافة-
2 م ك من مركز الطماطم
الطريقة
في طنجرة الضغط نضع البقدونس و القزبرة و الكرافس +البصل+ العدس+
الحمص+ قطع اللحم+البهارات و مكعب ماجي

تم نضيف الماء الكافي و نترك الكل لينضج

بعد مرور نصف المدة نضيف الأرز و عصير الطماطم و مركز الطماطم

و نترك الكل ليتغلى تم نضيف خليط الدقيق مع التحريك المستمر
للحصول على الكتافة المطلوبة و نواصل التحريك حتي تنضج جيدا
مع اضافة الملح و السمن عند الحاجة
تم تقدم ساخنة مع التمر أو البيض المصلوق أو حلوى الشباكية






هناك 4 تعليقات:

jouhayna يقول...

salam hbiba
tbarkelah 3la hrirtek bayba rzala
demain jaya 3ndek ,nfter

tu as vu le tag comme je t'ai promis, je t'ai tagué
allez pase à l'action et reponds au questions
boussa

saveur et delice يقول...

humm,tabarek allah allik,j'adore hrira
Saha ftourek

صبرني يارب يقول...

ايه الحلاوه دي

دي سهله اوي

تعرفي قريبه شويه من شوربة العدس عندنا بس انتى حاطه حاجات كتير اوي مع بعضها

شوفي انا هحاول جاهده اقنع رضا انه يجربها
هههههههههههههههههه

بس لو جرالي حاجه بقى هاجي اقعد عندكم
تسلم اديكى يا جميل ومتشكره اوي على استجابتك يا قمر

Yasmina39 يقول...

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته عزيزتي نكهة مغربية

ماشاء الله عليك عزيزتي الحريرة المغربية التي احضرتي يظهر عليها لديدة جدا الله يرزقك الصحة والعافية

ليلتك سعيدة بمشيئة المولى عز وجل وفي رعاية الله.