بسطيلة بالدجاج و اللوز
بسطيلة بالدجاج و اللوز
أكلة مغربية تقليدية بامتياز و رمز من رموز المطبخ المغربي ،
تصلح كثيرا لأن تقدميها كطبق رئيسي خصوصا في المناسبات
السعيدة.. تصنع بالدجاج و اللوز و الورقة نسميها
في المغرب الورقة, في الجزائر : الديول و في تونس : الملسوقة
واقرب شيء لها في دول الخليج والمشرق العربي : عجينة الجلاش
مقادير المرق
1 دجاج كبيرة الحجم
باقة من البقدونس و القزبرة
4 بصلات مفرومة
فلفل اسود+زنجبيل
2 م ك من العسل أو السكر
الملح+الكركم
م ص من القرفة مدقوقة
قليل من المسكة الحرة مدقوقة
قليل من الزعفران
قليل من نسيبيسة
1 م ص من الزبدة المملحة
1/2 كاس صغير من الزيت
10 بيضات ضغيرة الحجم أو 8 كبيرة
مقادير اللوز
500غ من اللوز مسلوق و منقى و مقلي في حمام زيت
1 م ك من ماء الزهر
200 غ من السكر
50غ من السكر بودرة
نحتاج الى 10 ورقات كبيرة للف-عجينة الجلاش-أو
200غ من الزبدة المدابة للدهن
للتزين
قليل من اللوز أو السكر بودرة و القرفة
الطريقة
*في اناء فوق النار نضع البصل +الباقة المنسمة+الدجاج+البهارات
و الزيت والزبدة المملحة و الماء الكافي لينضج الدجاج
و يغطى الاناء و يترك الدجاج لينضج
*عندما ينضج الدجاج يزال من الطنجرة و يترك المرق ليتشرب جيدا
تم نضيف عليه االبيض المخفوق
* يترك الكل فوق تار هادئة مع التحريك حتى
ينضج البيض و يتشرب المرق
*عندما يبرد الدجاج نزيل له العضام و يحتفض باللحم جانبا
*يطحن اللوز مع السكر و القرفة -يترك اللوز خشن لايطحن جيدا-
تم نضيف عليه ماء الزهر و السكر بودرة و يعجن
*تدهن صينية خاصة بالبسطيلة جيدا بالزبدة و تفرش 5 و رقات
مع دهنها جيدا على هاد الشكل
*تم نضع فوقها كطبقة أولى الدجاج تم كطبقة تانية البيض مع المرق و في الاخير و كطبقة تالتة نضع اللوز
تم يجمع حواشي الى الداخل تم تغطى بورقة البسطيلة مع دهنها بالزبدة
و تصف من جديد الورقات المتبقية وحادة جنب الاخرى
و تتنى الحواشي من تحت -تغلف جيدا- و تدهن جيدا بالزبدة
و توضع البسطيلة في الفرن
حتى تتحمر و تزين باللوز أو السكر بودرة مع القرفة
بسيبيسة=macis
المسكة الحرة=gomme arabique
الزعفران الحر أو شعرة=safran
تعليقات
en attend la recette, bisous
Touria
ماشاء الله اللهم بارك البسطيلا اديالك باين عليها دايزها لكلام اتبارك الله عليك
نهايت اسبوع سعيدة بادن الله
علمهالي يا نكهة
الجلاش بنعمله عندنا باللحمه المفرومة المعصجه
عايزاه بقى بالدجاج
منتظراكي بس ماتتأخريش علشان مش أجوع
انا سبت تعليق وسؤال عند الكيكه بالنعناع
ارجوا الرد
ومستنيه الطبق الجديد
بس ياريت لو في اختلاف اسماء للمقادير بسبب اللهجه وضحيه
ربنا يكرمك
راني حطيت التاااج و لكن للاسف مكملتش الجزء الاخير
انشاء الله المرة الجاية نتوفق أكتر
شكرا ليك على الكلام الطيب و دمتي في رعاية الله
de rien ma cher
et merci bcp pour tes mots doux
من عيني انت تؤمري بس
هي سهلة جدا و مداق هايل بين الدجاج المالح و اللوز الحلو
لازم تجربيها و تدعي لي
و انشاء الله حوضح المقادير و الطريقة أكتر
تسلمي
j'adore les pastilla sous toutes ses formes, hihi je suis gourmande
merci hbiba de ce partage tbarkelah 3lik, welah ton blog est un tresor
bon debut de semaine
Touria
moi aussi j'aime bcp ton blog
wallah l3adim
tes visites me font toujours plaisir
merci bcp
انا باحب على فكره اغير واعمل حاجات جديده
بس مش عارفه هايعملوا فيا ايه هنا
هههههههههههه
بس سكر بودره على الوش ازاي يا نكهه هاجلنا حول فى الاحاسيس كده
هههههههههههههههه
وبعدين البسيبيسه دي عمرها ما شوفتها ولا اعرفها بتيتا
يا تبعتى لنا بقى حبه من عندك يا اما تقولي اعملوها من غير البسيبيسه دي ياعم
تسلم اديكى يا قمر لو جاتلي الشجاعه ووجربت هاقولك ان شاء الله
اموووووووووووووووح
وهي بنعملها خاصة في المناسبات و هي بتتقدم كده و هي خليط من الحلو و المالح
في المغرب بنموت عليها
جربي و الله دي تحفة و ممكن تعمليها من غير بسيبيسة
مش مشكلة و حطي بدلها عود قرفة
منوراني ديما و الله
موووووحححح
http://petitcroissant.p.e.pic.centerblog.net/pvy1whca.gif
c'est très gentil de ta part
allah yhfdek oynjek
http://www.adt4w.com/vb/imgcache/3908.imgcache
je veux bien voire ce que tu m'a laisse mais j'arrive pas à ouvrir le lien
de toute façon merci infiniment de penser à moi
je te souhaite de passer une bonne journée
en attendant tes recettes enviables voila un gros bisous pour toi
http://www.google.com/images?q=tbn:-jMxsT10JZfSYM::magfo.m.a.pic.centerblog.net/po1evaaq.gif
كل دي سعرات حراريه
دي الشريحه الصغيره تيجي كام سعر كده
بس شكلها جامد وحلوه جدا
صحيح هي ميكس بين الحلو والحادق بس ليه لا نجرب
تسلم ايدك
أما بالنسبة للسعرات الحرارية فبلاش تفكريني
هههههههههههه