14‏/05‏/2009

كيك بالنعناع و الحامض






كيك بالنعناع و الحامض







المقادير

3 بيضات
1 كوب حليب
1 كوب سكر
1/4 كوب زيت
1 كوب أوراق النعناع
2 كوب دقيق أبيض
3 بيكنغ باودر
قشر ليمون حامضة
القليل من الفاني

القطر -السيرو-الشيرة

كوب ماء+3 م ك من السكر + عصير نصف ليمونة حامضة



الطريقة



-تطحن أوراق النعناع مع الحليب جيدا تم تصفى و تحتفض بالحليب فقط

-نخلط البيض + السكر +الزيت جيدا تم نضيف الحليب المنسم وقشر الليمون 

و الفاني و الدقيق

-وتسكب في قالب مدهون و تدخل للفرن على جرجة حرارة 200 

حتى تنضج

-تخلط عناصر القطر و ترفع فوق النار

حتى تغلي جيدا و تصبح جاهزة 

-تم تسقى بالقطر و تزين حسب الرغبة




هناك 9 تعليقات:

saveur et delice يقول...

humm,ça l'air délicieux!!!,merci pour ce partage
Bisous
tbark allah allik

نكهة مغربية يقول...

saveur et delice
allah ybarek fik merci bcp pour ta visite

gourmande70 يقول...

hummmmm j'aime bien les cakes au citron,mais avec les feuilles de menthe ça doit etre super bon.

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

الكيكة دي غريبة بإذن الله أجربها للأولاد

وهخليهم يساعدوني في إعدادها

ياترى طعمها بيكون ازاي ؟( وش كله فضول )

يسلموا إيديكي يا نكهة

مواااااااااه

نكهة مغربية يقول...

أهلا يا شملولة طعمها جميل و الله
مين يشكر العروس؟؟؟؟؟؟؟؟؟
و الله طعمها حلو و بتكون أحلى لو كترتي القطر
جميلة و الله زي عيونك

jouhayna يقول...

Salam ma chère
merci de ton passage sur mon blog wellah ca me fait plaisir de te relire
j'ai jamais entendu d'un cake au citron-menthe surement ca doit être bon , je vais l'essayer inchalah c'est plein de vitamines merci hbiba et bonne continuation
Bisous

نكهة مغربية يقول...

de rien ma chère
j'aime bcp ton blog
oui c'est un cake super wallah rah zwin
bssaha wraha d'avance

شمس النهار يقول...

الكيكيه واضح انها حلوه بس انت ماقلتيش النعناع ناشف والا اخضر
وهل ممكن نغلي النعناع ونصفيه ونضيف ميته بدل اللبن

انا بعمل الكيك بالقشطه بتاعت اللبن
اصل انا خيبانه جدا في الحلويات بس بعرف اعمل كيك كويس

وساعات بعد مااحط الكيك في الصينيه اكسر شوكلاته من العاديه دي واغرزها في العجينه
بخترع يعني

بس تسلم ايدك

نكهة مغربية يقول...

و الله يا شموسة انا عمري مجربتها بالمية
و ما لو اللبن دي و الله منعشة و جميلة و هي بالبعماع الطري زي الي حطاه في الصورة الاولى
و الله الاكل كل اختراع بس ....هههههههههه
جربيها بلبن علشان تعرفيها الاول بعدين جربي بالمي بس متغليهاش اطحنيها بس و الاكيد حتطلع حلوة مادامت من ايدك
تسلمي يا شموسة