الدجاج بالبطاطاس و الزيتون
الدجاج بالبطاطاس و الزيتون
المقادير
قطع الدجاج حسب الرغبة
1 حبة بصل كبيرة
3 فصوص التوم مفرومة
باقة قزبر و بقدونس مفرومة
1 كيلو بطاطس
ملح
نصف كاس شاي زيت الزيتون
1 م ص الزنجبيل
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
قليل من الكركم
زيتون أخضر مصبر
قطع الليمون الحامض المصبر
الطريقة
-يوضع قطع الدجاج في طنجرة تم نضيف البصل و التوم و البهارات و الملح و الزيت و القليل من قزبر و بقدونس
-و ترفع فوق النار و تترك قليلا مع التحريك حتى يتغير لون الدجاج -2 دقائق-
تم نضيف الماء الكافي و نغطي الطنجرة و يترك الدجاج لينضج قليلا
-15 دقيقة تقريبا-
تم نضيف البطاطس و الباقي من القزبرة و البقدونس و قطع الليمون
الحامض المصبر
ويعاد الغطاء و يترك الكل لينضج من جديد و يتشرب المرق
قبل التقديم بدقيقة نضيف الزيتون الاخضر فوق البطاطس
تعليقات
Merci infinniment pour ton gentil commentaire sur mon blog, ça m'a permi de découvrir ton blog, vraiment tbarkllah 3lik, ghzaaaal, allah ya3tek ssaha, cheft les recettes dialek kamlin.Je suis contente de le découvrir.
Je te souhaite ne bonne continuation et à très bientôt.
Bisous
طبق الدجاج بالبطاطس والزيتون من احب الاطباق عندي ماشاء الله عليك وجزاك الله كل خير على هاته الوصفة الرائعة
متمنياتي لك ببداية اسبوع طيب ان شاء الله
لو العيال ما كلهوش هاجيب الفراخ واجيلك وعليكى تمن الفرخه
هههههههههههههههههههههههه
بس سؤال هو مصبر ده يعنى مخلل ؟؟
تسلم اديكى يا جميل
يا حلوة بس انت عمليها و قولي ده أكل مغربي و أشهر اكل في المغرب و مفيش حد في المغرب مبيكلهاش علشان يتشجعو
ايوة يا حبوب هو المخلل و الله دي من ألد الاكل
على ضمنتي
بس قوليلي هو الفراخ عندكم غالي و لا رخيص بس
علشان اعمل حسابي في حالة مااااااااااااااااااا
mamatkamal