24‏/04‏/2009

طورطات صغيرة مالحة



طورطات صغيرة مالحة




بالنسبة للعجين يمكن استعمال قوالب العجينة الجاهرة او تحضيرها بالبيت

للعجين نحتاج

250 غ دقيق الابيض

2 م ك الزبدة لينة

بيضة واحدة

نصف كيس خميرة

قليل من الملح

ملعقتان من الماء البارد

-تخلط هده العناصر جيدا للحصول على عجينة لينة و منسجمة تترك لترتاح لمدة

نصف ساعة على الاقل

تم تبسط في قالب خاص بالطورطات



مقادير الحشوة بالنسبة للشكل الاول

صلصة البيشاميل
1 حبة بصل
قطع دجاج صغيرة
جبن مبشور
بهارات
قزبرة مفرومة

في مقلاة تشحر البصل جيدا مع القليل من الزيت و الملح تم نضيف قطع الدجاج و

القزبرة و البهارات و تترك لتنضج تم يضاف لها صلصة البيشاميل

تم تحشى قوالب العجين و ترش
بالحبن المبشور و تتدخل للفرن لتتحمر





بالنسبة للشكل التاني نحتاج


صلصة الصماصم
مقدار من اللحم المفروم
بيض مخفوق مع القليل من الحليب
جبن مبشور

-في مقلاة نضع القليل من الزيت و اللحم المفروم و البهارات و يرفع فوق

النار حتى تنضج و تترك لتبرد


-يوضع القلييييل من صلصة الطماطم وسط القوالب تم القليل من اللحم المفروم

و يسكب قوقها البيض و الجبن و تدخل للفرن









هناك 4 تعليقات:

دعاء عبد الفتاح يقول...

السلام عليكم
بجد انا حابة الأكلة دى وهعملها فى أول فرصة.
حاسة انها تبقى حلوة قوى على البحر أو فى رحلة ومعاها عصير فريش ؟ إيه رأيك؟

شكرا لذوقك الجميل فى الأكل

دعاء

نكهة مغربية يقول...

و عليكم السلام و رحمة الله
شكرا حبيبتي على الكلام الطيب و عدك حق هي سهلة و لطيفة للخرجات العائلية
تسلني حبيبتي

mony يقول...

شكلها فعلا لذيذة


و شهية للأطفال

طيب هو مكن اعمل شكل القوالب العجين ديه في قوالب بليسيه ورق ولا لازم الالومنيوم

شكرا يا جميل

نكهة مغربية يقول...

أهلا يا قمر نورتي الصفحة حبوبتي

فالحقيقة ممكن تتفنني زي متحبي في الحجات دي بس من الاسهل قوالب الالمنيوم علشان يكون تشكيل القوالب أسهل

اهلا و سهلا