بريوش يالبرتقال
بريوش بالبرتقال
المقادير
3بيضات
نصف لتر من الحليب
250 غ سكر
كاس زيت
كاس عصير برتقال
قشر 2 برتقالات
كيس سكر فاني
قليل من الملح
1 م ك من خميرة الخبز
1 كيس خميرة كميائية
دقيق حسب الخليط
لتزين 1 حبة بيض قليل من السكر
الطريقة
-يدفى الحليب و يخلط بخميرة الخبز - يخلط البيض + الزيت+ السكر +العصير+الحليب تم قشر البرتقال و سكر الفاني و الخميرة الكميائية و الملح تم يضاف الدقيق حسب الخليط مع مراعاة ترك العجين رخو
-كلما كانت العجين رخوة كلما حصلنا على نتيجة مرضية أكتر-
-
-و يدلك جيداااااا و تترك لترتاح لمدة ساعة على الاقل
-تم تشكل كويرات صغيرة الحجم و تبسط قليلا بكف اليد و توضع فوق صينية الفرن المدهونة جيدا
-عند نهاية العجين يدهن و جه الكويرات بالبيض و تترك لتتخمر جيدا حتى يتضاعف حجمها -يجب ترك فراغات بين الكويرات ليتضاعف حجمها-
-عندما يتضاعف حجمها تدهن مرة أخرى بالبيض و يشق وجهها بالسكين تم ترش بالسكر و تدخل للفرن متوسط الحرارة حتى تتحمر
تعليقات
شكلة فعلا طعمه جميل
و مشجع اني اجربه
بس انا كان ليا سؤال معلش
هو يعني ايه بريوش؟؟
زي الباتيه كده يعني
طيب ممكن احشيه جبن زي ما بنعمل خلية النحل كده
ولا ده سادة بس
جزاكم الله خيراً
منوراني يا قمر
ممكن تحشيه بس طعمع كده رائع بسبب البرتقال
هو البريوش نوع من الخبز يصلح للفطار مع شاي و قهوة
بريوش هي كلمة فرنسية يعني brioche و هي نفس العجين لي تستعمل في خلية النحل بس بنكهة مختلفة
شكرااا يا حبوبة
بت يا موني انتى سابقاني هنا وما تقوليليش يا ست انتى
حلو البريوش ده
انا هاجربه العيال عدي بيحبوا الحاجات دي بس لو انا بوظته هاجيبه واجي اقعد عندكم هنا اكله لكم انتم
هههههههههههههههههه
شرفتينى يا فندم
ما تخافي حيطلع حلو انشاءالله بس خلي العجين رخو و خليه يتخمر كويس
و انشاءالله هيعجبكم
تسلم ايدك يا قمر
تحياتي
j essaie de les faire par les mains de notre femme
merci beaucoup
je remarque votre blog a traver le blog de mon amie sbarny ya rab et j attends votre visite dans mon blog
au revoir
pour votre visite
bien sur je vais visiter ton blog très prochainement