01‏/07‏/2009

سمك السردين بالأرز



سمك السردين بالأرز


المقادير
سمك السردين منزوع الشوك و مغسول جيدا
حشوة الارز
صلصة الطماطم

لتحضير الحشوة
أرز مغسول جيدا
باقة قزرة و معدونس مفرومة
توم مفروم
ملح
كمون
ابزار
فلفل أحمر
زيت الزيتون

لتحضير الصلصة
طماطم مفرومة أو مركز الطماطم حسب المتوفر
القليل من قزرة و معدونس مفرومة
توم مفروم
ملح
كمون
ابزار
فلفل أحمر
زيت الزيتون

الطريقة

تخلط مقادير الحشوة جيدا

تم يحشى السمك كما موضح في الصورة و يلف

تم يصف السمك في قالب الفرن


و يغطي السمك بالصلصة والقليل من زيت الزيتون

تم يغطى بورق الالمنيوم

و يدخل للفرن لينضج السمك و الارز تم ينزع الورق

و يترك ليتحمر قليلا

و يقدم






‏هناك 5 تعليقات:

mony يقول...

السلام عليكم

تصدقي يا مغربية لما قريت العنوان قلت ماينفعش خالص سمك محشي رز ده


و لما قرأت الموضوع و شوفت الصورة النهائية
لقيت انه ممكن
و كمان ممكن يطلع طعمه حلو


بس ملعش يا مغربية
هو ايه القزرة؟؟
(قصدك يعني كسبرة؟؟)
والأبزار؟؟

نكهة مغربية يقول...

تسلمي لي يا قمرايا والله بيطلع حلو خالص و هو طبق خفيف جدا للحر ده
جربيه و مش حتندمي على ضمنتي
أه القزبرة يعني كسبروة و الابزار يعني فلفل أسود
متأسفة يا عسل مخدتش بالي و نا بكتب
شكرا جدا على اهتمامك يا قمر

صبرني يارب يقول...

اممممممممممممممممممممممم

وبعدين معاكي

تصوري فكره حلوه

لما اجيب سردين هاعملها واوريهالك ان شاء الله

بس الواحد يقعد ينضف السردين بقى وموال يا معلم

يلا مش مهم هابقى اندهلكم نقعد نعمله سوى ونرغي

ههههههههههه

تسلم اديكى يا قمر

يلا تعالى بسرعه الحقي الكشري

نكهة مغربية يقول...

أهلا يا صبرني منورة كالعادة
و مالو يا حبيبتي جيبي السمك اللي يعجبك و معاهم كمان تداكر الطيارة لمصر باسم نكهة مغربيةو مقليكيش بقى غلى الرغي اللي حنرغيه و الله لحكيلك تاريخ المغرب كلو بس طبعا و بعد ادنك حسجلهولك على شريط وحطيه جنبك في المطبخ و انت بتنقى السردين علاشان أنا حكون جنب ابو الهول و ارجعلك تاني على الغدا تكوني عملت السمك و اسفدت شوية من الشريط
ههههههههههههههههههه

jouhayna يقول...

salam habibati, j'espère que tu es bien ainsi que ta petite famille
je passe te faire un petit coucou, pour te dire que je t'ai pas oublié
je passe mes vacances à Marrakech, il fait très chaud, mais hamdoulah je suis bien ainsi que ma petite famille.
tbarkelah pour tes plats, en rentrent, je vais essayer les petits pains pour les sendwiches
je te fais de gros bisous et à bientôt
Touria