08‏/05‏/2009

فلفل بالأرز و القمرون



فلفل بالأرز و القمرون




مقادير الصلصة

2 حبات طماطم مطحونة
1 م ك من مركز الطماطم
1 م ك من القزبرة مفرومة
2 فص توم مفروم
ملح+فلفل أسود+فلفل حلو+زيت الزيتون
1/2 ورقة الغار
كأس من الماء


مقادير الحشوة

250غ من القمرون نضيف و ني
كأس من الارز مصلوق نصف المدة
1/2 كأس من البقدونس مفروم
قليل من قطع ليمونة حامضة مصبرة
5 م ك من زيت الزيتون
ملح+الابزار+الفلفل الحلو و الحار
قليل من قطع الزيتون المصبر

4 حبات فلفل صغيرة الحجم
شرائح الجبن

الطريقة



-في طنجرة عادية- من الافضل اسنعمال طنجرة غير عميقة -

تخلط مقادير الصلصة مع الماء و تترك جانبا


-تخلط مقادير الحشو جيدا تم يحشى الفلفل  

-يرص الفلفل فوق الصلصة و يرفع فوق نار هادئة 



حتى تنضج مع اضافة الماء عند الحاجة


تم ترس شرائح الجبن فوق الفلفل و تدخل للفرن لتتحمر



هناك 13 تعليقًا:

أنترنتاوي يقول...

المدونة جميلة و الأكل اللي فيها جوعني

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

يا نكهة الصنف روعه وسهل جدا بس قوليلي يعني إيه قمرون؟

أنا سألتك قبل كده عن أسماء حاجات ومش رديتي عليا

ضروري تقوليلي إيه القمرون ده؟

أحبك في الله

نكهة مغربية يقول...

و الله يا أختي الحبيبة ما أخدت بالي و الله دنا كل يوم هنا
بعتدر منك يا أختي
القمرون هو الجمبري بالمصري
أنا حدور على سؤالك و حرد عليه ياريت ميكونش متأخر
نورتيني حبيبتي

نكهة مغربية يقول...

طب يا شملولة دنا دخت عقبال مفهمت الحدوتة أنا مخدتش بالي انك المصرية -عاشقة الجنة و خلتيني زي الهبلة عمالة بدور في المدونة
بس يا قموووورة دنا رديت عليكي و في نفس اليوم بس انت مخدتيش بالك ههههههه
و لايهمك يا حبيبتي المرة الجاية حاخد بالي و الله

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

ههههههههههههههه

مواااااااااه يعني بوسه كبيرة على خد النكهة المغربية الجميلة

بقى القمرون هو الجمبري بقى ؟

ماشي يا جميل ياللي بتعلمنا مغربي

لعلمك أنا مش عاشقة الجنة وبس هتلاقي المصرية كتير لأن عندي 13 مدونة بتخصصات مختلفة

لقيتك رديتي عليا فعلا بس عايزة أسأل في حاجه كمان يعني إيه سكر سنيدة ؟

وبعدين السكر أبو نكهة فانيليا ده مش شفته في مصر قبل كده ينفع نضيف للسكر فانيليا؟

معلش مدوخاكي معايا يا بنت المغرب الجميلة

أحبك في الله

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

أيوه صحيح نسيت أطلب منك طريقة عمل الكسكسي المغربي وأسرار نجاحه سواء الحلو أو الحادق

شكرا مقدما

نكهة مغربية يقول...

و الله انت الاحلى و منوراني دنا من الصبح قعد لوحدي هنا هههههه
لو عند فانيليا يكون أحسن علاشان الطعم
ممكن تضفيه مكان السكر المنسم ضيفي قطرات على الخليط
اما سكر سنيدة يعني سكر مطحون بس مش بودرة بس ده بيكون خشن هو يستعمل في الكيك و الحلويات

و طلباتك أوامر يا مصرية حاضر حصور ليكي الكسكس و حجسبو انشاءالله

بس أنت كتبا عاشقة الجنة جنب مصرية في السؤال بتاع سكر الفاني ده مش انت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
و الله يا مصرية حتجنيني هههههههههههههه

و لايهمك يا مصرية حلوة

Nora يقول...

tbarkllah 3lik a khti ton plat kaychahi.Chokran.
Bisous

mony يقول...

بارك الله فيكِ



صنف قريب من المحشي العادي

بس بيتسوي في صلصلة و بيتحشي جمبيري مع الرز


اكيد طعمه جميل
تسلم ايدك


بعد كل بوست بأه رأفة بأخواتك المصريات
يا ريت تعملي قاموس للمصطلحات المغربية
:)

Amal يقول...

ça a l'air très bien parfumé, j'adore! bonne soirée

نكهة مغربية يقول...

شكرا حبيبتي أمل و نورة علي المرور الجميل سعدت بمروركم
دمتو في رعاية الرحمان

نكهة مغربية يقول...

شرفتيني يا موني
حاضرة يا حبيبتى حسهل الكلمات اكتر و أحاول أجمع صور في موضوع لوحدو علشان يسهل الامر
شكرا يا قمر على الكلمات الحلوة

nour يقول...

scuse me but i don't understand arabik! barakallahoufiki!