19‏/05‏/2009

طاجين الدجاج بالمشمش الجاف -مشماش معسل-



طاجين الدجاج بالمشمش
-مشماش معسل-




المقادير

قطع الدجاج
1 حبة بصل مفرومة -مشلضة-
1 حبة بصل مقطعة على شكل هلال -مشنفة-
1م ك من قزبر مفروم
1 م ك من البقدونس مفروم
2 فص توم مفروم
عود قرفة
ملح
فلفل أسود
الزنجبيل
زيت الزيتون
قليل من الكركم
قليل من الزعفران

للتزين

مشمش مجفف حسب الرغبة
ماء
قرفة
سكر

الطريقة

في اناء الطاجين نضع الدجاج+ الاعشاب+البهارات+الزيتو التوم تخلط جيدا

تم نضيف القليل من الماء


و يغطى الطاجين و يترك فوق النار حتي يقترب الدجاج من النضج

في هده الاتناء نضع المشمش المغسول جيدا في اناء مع الماء

و يترك فوق النار لينضج


تم نضيف البصل نصف حلقات و يغلق الطاجين و يترك ليتتم عملية النضج



عند نضج المشمش نضيف له السكر ة القرفة و يترك فوق النار

من جديد حتي يتعسل




عندما ينضج الدجاج يزين بالمشمش و القليل من اللوز ادا كان متوفر

و يقدم ساخن




هناك 22 تعليقًا:

ايمان روحي يقول...

هييييييييييه اووووول تعليق
راجعه
تحيـاتي

ايمان روحي يقول...

شو رايك
اول زياره باول تعليق
لازم تعطيني هديه
ههههههههههه
انشاء الله مش هتكون الاخيره

--------------

بجد اكله غريبه
تسلم ايدك
بس المشكله
انا بحب اطبخ واقرء كتب الطبخ
وفيل باكل
واكلات معينه
بس جد تسلم ايدك
تحـــــاتي

نكهة مغربية يقول...

و الله نورتيني يا ايمان
تسلمي على التعليق الجميل ده
و يريت متكنش الزيارة الاخيرة
شكرا يا قمر

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

تعالي هنا

والله مانا سايباكي

يعني ايه مشلضه ويعني إيه مشنفة؟

دي أولا ولعلمك أنا ممكن أحطلم كلمات مصري لو لفيتي قواميس العالم من مختار الصحاح لعبد المجيد الصحاح مش هتلاقي ليها أهل

ثانيا بقى : هو إنتم ليه بتحطوا الحلو على المالح

ماتاكلوا المشمش فاكهة والفراخ زي العادي يعني ؟( مش أقصد بريشها أقصد بالملح والتوابل من غير المشمش وحتى يبقى توفير تتغدوا وتتحلوا بعد الغدا )

أنا لا يمكن أعمل مربة الفراخ دي نهائي

وحطيلي المشمش مع الخيار في البلاك ليست

تعرفي كان ممكن أتفاهم معاكي لو قلتيلي مشمش فيه مزازة لكن إنتي مصممة ومحددة إنه معسل

شكلك مش عايزاني أجيلكم المغرب خالص

هجيلكم العشا ههههههههه

بحبك برشه برشه إنتي وكل أهل المغرب الحبيب

دمتي سالمة

نكهة مغربية يقول...

هههههههههههههههههههههه
و الله انت نور المدونة دي و الله انت تحفة و كلامك عسل
ياااا قمورتي أولا الدجاح بيكون مالح يعني مش حلو أبدا
و تانيا المشمش الجاف هو بيتعسل نيكون طعمو غاية في الروعة و مش مربى و الله ده بيجنن

طب الزاي نحلي بالمشمش الجاف أهو بنعسلو و بنزين بيه الدجاج و الله يا شملولة اضاهر انو معلوماتك في الاكل المغربي ضعيفة جداا
طب قوليلي انت عمرك أكلت مغربي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
لما تجي انشاء الله للمغرب حتعرفي انت كنت محرومة من ايه
هههههههههههههههههههههه

و الللله يا عسل المدونة من غير تعليقاتك تنقفل

تسلمي
على فكرة
برشة هي كلمة تونسي مش مغربي فالمغرب بنقول- بزاف-

jouhayna يقول...

salam ma chère
bravo pour ce tajine c'est mon préferé surtout à l'achoura, tbarkelah 3lik Hadga
elmasriya m'a fait rire avec son commentaire, t'as raison la cuisine marocaine est pleine de saveurs et ou on peut marier le sucré avec le salé.
Est ce que tu veux joindre le club de walima,(si bien sure tu n'as jamais entendu) je crois que tu vas bien présenter le Maroc avec tes recettes, si oui contacte moi. je te souhaites une bonne soirée
Ta soeur Touria

jouhayna يقول...

je t'ai envoyer an email regarde ta boite
bisous

Yasmina39 يقول...

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته عزيزتي نكهة مغربية

ماشاء الله اللهم بارك فقط النظر الى الطجين يعطيني رغبة شديدة في الاكل ويفتح شهيتي.

الله يعطيك الصحة والعافية ان شاء الله
ليلة سعيدة بادن الواحد الاحد

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

يا كزوفي لخبطت بينك وبين وفاء التونسية حبيبتي

طيب يا كوكو بحبك بزاف بزاف

وبعدين ماقلتليش معاني الكلمات اللي سألتك عليها

في انتظار التعريف بالمعاني

دمتي بحفظ الرحمن

نكهة مغربية يقول...

الغزالة ياسمينة الله يبارك فيك
و شكرا على الكلام الطيب الله يحفضك و ينجيك

نكهة مغربية يقول...

اااااااااااااااااخخخخخخخخخخخخخخ
نسيتيني

البصل مسنفة يعني نصف حلقات أي على شكل هلال
و البصل مشلضة يعني مقطع مربعات

بس دي الحكاية
ولايهمك يا حبيبتي
بارك الله فيكي

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

ياخررررررررابي مشمش وفرااااخ

مستحيييييل اجررررربه طبعا

انا وجوزي بنحب الاكل يكون مالح وحادق وخصوصا الفراخ

بيكون طعمه يجنن لكن ليه نسكره ونحط عليه مشمش

لا ياختي خلهولك انا مش هجربه الا لو عزمتيني عليه :)

حتى جوزي لما شاف الصور قلي يعي اوعك تقليدها وتعملي زيها هههههههههههههه

انا هاكل الفراخ قبل ما تحطي عليهم المشمش

كدا خلصين طبعا

تسلم ايدك ياقمر لكن الاكلات دي لسه مستغربينها عندنا ومش متقبلاها نهائي

ربي يعطيكي الف عافيي

امووووووووووواه

نكهة مغربية يقول...

هههههههههههههههههههههههههه
و الله يا حبيباتي أنت و الاخت شملولة مفرحيني جدا و مشجعيني موت و يويلي من حبكم لوصفاتي -وش حزين-
هو طبعا الفكرة غريبة عليكم بس في المغرب الحجات دي تقليدية مخضه و المغرب طبعا زي مانتو عرفين ماشاءالله عليه رائد في فن الطبخ علاشان كده اتشجعو و شدو الهمة و حولو تجربوه بدون تردد علاشان تعرفة ليه الطبخ المغربي مشهور جداا و مش حتندمو

و الله دانتو مضيعين نفسكم خالص و حتعقدوني على بال مقنعكم
يا نوارة والله جوزك لو فجأتيه بالطاجن ده و داقو الاكيد حيقلك يا نوارتي أموريني و نا شبيك لبيك و الاكيد حتغرميغ حاجة من الحاجات اللنتي حاطاها في المدونة
فكراهااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ههههههههههههههه
بس هو حيصعب عليكي مش كده دول نااااااارررر


ههههههههه

bouchra يقول...

salam très bon tajine tbarkallah 3lik vraiment marocaine pure bisous

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

هههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههه

يخرب عقلك ياعسل

انا خايفة بدال مايقولي شبيك لبيك

يرميني من الشباك ياختي

انا بسمع فعلا انه المغرب مشهوريين بالاكل المسكر وسمعت انه لذيذ جدا لكن انا معقدة ولازم اذوقه قبل ما اعمله :(

اختي شاطرة جدا بالطبخ زيك ياقمر ممكن تعمل الحاجات دي هقولها عالوصفة وهاكلها عندها ولو عجبتني هجربها ^ـ*

ومقلتيش عملتي ايه مع جوزك وجابلك كام كيلو دهب ؟؟ فرحيني ياختي اوعك تقولي مجبش حاجة ميصحش طبعااااههههههههههههههههههههههه

انا بهدي النفوووووس بس

ولو حصل حاجة ولا اعرررررررررفك اكيد

هههههههههههههههههههههه

امووووووووووواه

نكهة مغربية يقول...

و الله يا نوارة أنا خيفة أقول ليك جبلي كام كيلو فتقوم و تخربي بيت المسكين جوزك فلهدا يا قمر و خوف من الحسد مش حقولك -مراعات لشعور الاخريين-
يا حنيييييينة
ههههههههههههههههههه

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

يووووووووه نسيت اسألك اخبار محشي الكرنب ايه

:):)

نكهة مغربية يقول...

و الله بستنى جوزي يشرف علشان نتعشى و دوقو بق و ردي عليكم

دعاء يقول...

أنا متفقة مح أختى شملولة هانم
صحيح يا قمر انتى بدأتى تلخبطى وللا إيه انتى كنتى ماشية كويس وبتتكلمى مصرى أحسن مني.إيه بقى مشلضه ويعني إيه مشنفة .
بس لقى مش متفقة معاها فى حكاية المربى
لأن المشمش المسكر ده لما بيتطبخ بيضيع كتير من حلاوته وبيشرب من الملح والتوابل.صح؟
بس أكيد هجربها بعد ما أفهم الكلام الجديد
معلش أصل أنا تعليمى دمياطى.
دمتى بالخير دائما

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

و الله يا نوارة أنا خيفة أقول ليك جبلي كام كيلو فتقوم و تخربي بيت المسكين جوزك فلهدا يا قمر و خوف من الحسد مش حقولك -مراعات لشعور الاخريين-
يا حنيييييينة
ههههههههههههههههههه

له له يا نونو هانم

هو الي بعمله فيكي هيطلع عليي ولا ايه

انت بقيتي بتهدي النفوس كمان ههههههههه

ماشي ليلته سودة مليش دعوة هيجبلي زي ما جوزك جبلك والا هقطعه ^ـ^

لا عنجد طلعتي شريرة :)

وصحتين وعافيي على قلبكم ياااارب يقولك شبيك لبيك هههههههههه بعد الكرنب الجميل دا

:)

نكهة مغربية يقول...

و الله يا دعاء الجميلة
أنا بس فسرت للمغاربة يعني ايه مفرومة و أنصاف حلقات
علشان
البصل مسنفة يعني نصف حلقات أي على شكل هلال
و البصل مشلضة يعني مقطع مربعات
الكلامات دي بس علشان المغربة يفهمو بسرعة
بس يا حبيبتي دي الحكاية و مت فيها
انا شرحت اللفض بعدين كتبت

بالنسبة للمشمش أنا طبخت بالسكر و القرمة بس
و الدجاج بالملح بعدين زيت الدجاج بالمشمش

و الله يا دعاء انت لي فيهم
نوارة و شملولة قهروني على الطاجن ده بس انت جدعة و الله و صديت فوشهم
ههههههههههههههه

jouhayna يقول...

salam ma chère
dommage pour l'anglais vraiment j'ai aimé ta cuisine et je voudrais bien que tu sois avec nous, ma3lich khirha fghirha
passe une bonne nuit bisous