12‏/05‏/2009

سلطات مغربية



سلطات مغربية
 

سلطة البطاطس


 
المقادير و الطريقة

تقطع البطاطا مكعبات تم تصلق  في ماء مملح و تخلط 
 مع البقدونس مفروم ناعم و عصير الليمون
 و الفلفل الاسود و الكامون مطحون و قليل من زيت الزيتون
 تقدم باردة أو دافئة حسب الرغبة



سلطة الجزر


المقادير و الطريقة

يقطع الجزر مكعبات تم تصلق  في ماء مملح و تخلط  مع البقدونس
 مفروم ناعم و عصير الليمون والكامون و زيت الزيتون و قليل
 من التوم المفروم و الفلفل الحلو تقدم باردة أو دافئة حسب الرغبة


سلطة الفاصولياء


المقادير و الطريقة

 تصلق الفاصولياء في ماء مملح و تخلط  في مقلاة مع القليل من
 البقدونس مفروم ناعم و التوم المفروم 
 و القليل من الزبدة و الفلفل الاسود و تترك فوق النار
 لبضع لحضات تم تقدم دافئة


سلطة الخيار



المقادير و الطريقة
 
ينقى الخيار ة و يبشر ناعم جدا و يضاف له السكر حسب الدوق
 و القليل من ماء الزهر و القليل من الزعتر
 و يمزج الكل و يقدم بارد 



سلطة -الشمندر-الباربة-البنجر-



المقادير و الطريقة

تصلق و تقطع حسب الرغبة و تخلط بالقليل من زيت الزيتون
 و عصير الليمون و البقدونس مفروم ناعم 
 و الفلفل الاسود و القليل من الخردل و الملح و تقدم باردة







‏هناك 18 تعليقًا:

دعاء يقول...

وااااو يا سلطاتك يا نكهتنا الطعمة
دى حاجة تفتح النفس بجد بقى
تسلم ايديكى
دعاء

نكهة مغربية يقول...

شكرا يا حبوبتي
جوب بقى مغربي 100*100
تسلمي حبوبتي انشاء الله تجربيهم و تقوليلي

ঔღঔ نـــوارة ঔღঔ يقول...

عجبتني كتير سلطة البطاطس والجزر

سلطة الجزر ذوقتها قبل هيك وكانت لذيذة

وهبقى اجرب بتاعت البطاطا

تسلم ايدك حبيبتي

اكلاتك دايما غير شكل

دمتي بخير

Yasmina39 يقول...

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته اختي

ماشاء الله عليك السلاطات تفتح النفس ايضا طريقة التقديم تبارك الله

ليلتك سعيدة بادن الله تعالى

شمس النهار يقول...

ماشاء الله المطبخ لطيف جدا والحلو انك بتقدمي مطبخ عربي
انا كمان عامله مطبخ بس مش عارفه اكمل والا لأ
بقالي كتير ماقدمتش فيه حاجه
علي فكره سلطة البطاطس بنعملها في مصر بس بنضيف لها توم مفروم
والبطاطس يامكعبات يامفرومه

hamada يقول...

يفتح باب بيت المدونين ذراعيه لكل الموهبين في :
1/ القصة القصيرة
2/ الشعر بشتى أنواعه
3/ الرواية "رواية سنوية سنقوم بنشرها في الجريدة"
4/ المقال الصحفي
إذا وجدت في نفسك القدرة على المشاركة أرجوا التواصل معي على الميل التالي
arabicsabah@yahoo.com

أرجوا إرسال مواضيعكم لأختيار الأفضل لنشره العدد القادم
http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=1069922064069&f=1&e=-12#/group.php?gid=78080770039

نكهة مغربية يقول...

نوارة الجميلة يا مرحبا
و الله دول يجنينو جربي البطاطس و قولي لي طلعو الزاي

نكهة مغربية يقول...

شمس النهار
نورتي المدونة ربنا يخليكي كلامك طيب و الله
أنا زرت مدونتك صحيح بقالك كتير منزلتيش حاجة
و الله يا حبيبتي أنا بشجعك على الاستمرار خصوصا لو كنت فاضية دي تخليك على طول مشغولة و تونسك
بالنسبة للبكاطس جربيها كده و انشاء الله تعجبك

نكهة مغربية يقول...

حماده hamada
و الله زي مانت شايف تخصصي طبيخ لو ينفع أشارك مشركش ليه

شكرا

نكهة مغربية يقول...

شكرا يا ياسمين
و الله العضيم ميجيو حاجة قدام أطباقك تبارك الله عليك

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

السلطات دي أنا عارفاها وبنعملها في مصر وكان والدي الله يرحمه متخصص في عمل طبق سلاطه من البطاطس والجزر والبنجر بيحطهم أدوار فوق بعض بالتبادل بس كانت البطاطس بتبقى حلقات هي كمان

وفي الآخر يرش عليهم البازلاء المسلوقة والشكل النهائي يبقى على هيئة كوخ أو جبل صغير

بالنسبة بقى لسلطة الخيار لا يمكن أعملها وماتحاوليش معايا( سكر وماء زهر على الخيار ليه يعني؟ ) ولما أجيلك المغرب ماتعمليهاش ليا بدل ماتبوظي العلاقات الديبلوماسية بين مصر والمغرب
( وش بيضحك )

يسلموا إيديكي يا أحلة نكهة مغربية

أحبك في الله

نكهة مغربية يقول...

الله يرحمو و يرحم جميع المسلمين و الله يا قمورة لما تعملي سلطة الخيار زي منا حطاها العلاقات الدبلوماسية حتزيد توطد عميق و الله على ضمانتي جربي و انت حتشوفي العلاقة الدبلوماسية اللي عنرك مشفتيها هههههههههههههههههه
و اللللللللله يا حبيبتي دي منعشا خالص زي العصير كده منعشة و الخيار ده يعتبر فاكهة بس احنا بنعرفو سلاطات مالحة بس
و لما تشرفيني في المغرب علشان خاطر عيونك حمنع زراعتة خالص في المغرب ده بس علشان خاطر عيونك و لا قولك حستغل زيارتك للمغرب و أخليهم يصدروه لمصر بش مبروش مع ماء الزهر هههههههههههه
و اله ان مجربتهوش حتكوني ضيعتي نص عمرك ههههههههههههه
تسلمي يا مو دم خفيف

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

ههههههههههه

وهو كذلك يا عسوله أجربه وأمري لله

تعرفي يا نكهة إن أنا فعلا نفسي أزور المغرب

هفكر في الموضوع جديا بإذن الله لأني قريت عنها من كتب للكتاب أنيس منصور ومحمود السعدني

وصفوها ووصفوا أهلها بكلام جميل جدا وأكيد إنتم تستحقوه

ربنا يديم المودة والأخوة بيننا يارب

دمتي سالمة

نكهة مغربية يقول...

أيوااااااااااااااا اتشجعي و جربيه و الله حتحبيه خالص و حتدعيلي
و الله يا شملولة المغرب فيه طبيعة و هوى يجنينو و على فكرة مش حتغلبي في حاجة علاشان المغربة و الحمد الله لهلوبة في المصري من أيام ليالي الحلمية الجزء 1 هههههههههه
و الله حتحبيه خالص و الشعب المفربي بيموت في المصريين و دمهم الخفيف مش حتندمي بقولك
أنا كمان نفسي أشوف مصر و أتـعرف على شعبها أكتر و ده حلم من أحلامي و يا رب يتحقق
و الله المغرب و مصر شعبين مضيافين و حنينين و طيبين و حلوين و .......متيجي نشحت بيهم في البلدان التانية ههههههههههههههههههه
تسلمي يا عسل

شمس النهار يقول...

شكرا علي زوقك
الحقيقه المدونه الاصليه واخده كل وقتي
وكنت عامله المدونه بتاعت الطبخ دي عشان بنوتي الكبيره كانت تزوجت وكانت كل شويه تطلبني علي التليفون نطبخ سوا فاجاتني الفكره دي وقلتلها انا هعمل مدونه للطبيخ العادي بتاعنا ولما تحبي انت وغيرك من البنات المتزوجه حديثا تطبخ تفتح النت وتطبخ

احب تشرفيني في المدونه الاساسيه شمس النهار في موضوع لطيف هيعجبك
وربنا يديم المحبه

jouhayna يقول...

salam
waw des bonnes salades
merci hbiba c'est super bravo
bonne nuit

ELMASRYA - SHAMLOOLA HANEM يقول...

هههههههههههههههه

ناس طيبين قوي

طيب هيتشحت بيهم المهم بقى مين اللي هيشحت عليهم؟

لعلمك بقى لو أمريكا عرفت المعلومة دي هي اللي هتتولى مهمة الشحاتة

إنتي عارفة إنهم ناس ولاد شحيبر صحيح يعني

وشحيبر في اللغة الروشة المصرية ومن مسرحية الواد سيد الشغال بمعنى كلب أي بوبي لو كنتي رقيقة ومش بتقولي كلب

والله يا نكوهه نفسي أزور المغرب فعلا

ربنا يسهل

أحبك في الله

نكهة مغربية يقول...

ههههههههههههههههههههههه
و الله فطست من الضحك
بضحك لوحدي زي الهبلة
حاضر يختي حنعمل اعلان و رنبا سهل و هو نعمل الجزء التاني لفلم عايز حقي .......لهاني رمزي
هههههههههههههههههه
متخلينا في الطبيخ أحسن مش كده