05‏/05‏/2009

سمك بالبادنجال و الزعتر



سمك بالبادنجال و الزعتر



المقادير


500 غ سمك حسب الرغبة
2 حبات البصا الابيض
1 حبة فلفل
1 حبة بادنجال
2 حبة طماطم
كامون
فلفل اسود
فلفل أحمر
ملح عصير ليمون الحامض
باقة قزبرة و بقدونس مفرومة
3 فصوص توم مفرومة
زيت زتون
1 ورقة غار
قليل من الزعتر



الطريقة

-تخلط التوابل مع زيت الزيتون و عصير الليمون و التوم

تم يتبل السمك بالخليط و يترك جانبا

و نحتفض بالباقي من الخليط


-في صينية الفرن نصف حلقات البصل تم نضع السمك و قطع البدنجال

و الفلفل و الطماطم تم نسكب الباقي من التتبيلة

تم نضع ورقة الغار و نرش الزعتر




- تم تغطى الصينية بالاورق الالمنيوم و تدخل للفرن حتى تنضج


تم ينزع الورق الالمنيوم و تترك لتتحمر










هناك 3 تعليقات:

صبرني يارب يقول...

ايه ده بس كده

ده سهل اوي

طيب البتنجان بيستوي عادي ما بيبقاش مجلد

انا هابقى اجربه بس ينفع اعمل السمك لواحده والبتنجان لواحده ؟


عارفه احنا عندنا حاجه شبه كده فى ا لاكل المصري اسمها سمك سنجاري

بيعملوه بتوع بورسعيد ووجه بحري

انا باحبه برضه اوي تقريبا هو حاجه زي كده برضه

تسلم اديكى يا جميل

نكهة مغربية يقول...

أهلا يا قمر ديما منورة
بس يا حلوة لو عملتي السمك لوحدو و البدنجال لوحدو فيييييييييييييينننننننننننننن الحكمة و فية الطبق ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ظظظظظ
ده حيبقا حاجة تانية
و الله يا قمر ده بيطلع حلو و نتي متكتريش البدنجال حتى تجربيه
و الاكيد حتحبيه
يلا يا شطووووورررة اعملي الواجب ...ههه اقصد السمك

Ruhul Qalam يقول...

رااايع

بركة ما اتفرجت عليه واحنا بنهار رمضان

تحياتي أشرف من ماليزيا